Je eigen koers een uitdaging?

Van kindsaf aan ben ik opgegroeid naar wat later bleek in een gezin en familie wat niet zo doorsnee is wanneer je kijkt hoe snel wij denken en de wereld beleven. Zo had mijn opa als een van de eerste in Nederland een datingbureau voor boeren ( ja boer zoekt vrouw is dus niet zo nieuw 😉) en mijn ouders hadden een bedrijf dat ver zijn tijd vooruit was en nu milieu bewust noemen. Mijn vader had met zijn zeer creatieve brein uitgevonden hoe je op een bepaalde manier o.a giftige stoffen uit de buitenlucht kon houden. Dit systeem wordt nu heden ten dage nog steeds gebruikt. Hij was zijn tijd net als mijn opa dus ver vooruit. Als kind was ik daar niet zo blij mee want wanneer ze vroegen wat doet je vader was het niet zo eenvoudig om uit te leggen en vaak heb ik gedacht waarom ben je niet gewoon bakker dat is wat makkelijker 🙂  Later kwam ik er achter dat ik op de zelfde manier denk en oplossingen verzin die er nog niet zijn en ook niet begrepen werd als ik ze vertelde. Zowel privé als toen ik ging werken.

I did it my way

I did it my way was dé zin die mijn vader altijd zong van Sinatra wanneer het niet ging zoals hij het wilde of vond dat hij zich teveel moest aanpassen aan wat gewoon werd gevonden. Dan veranderde hij het naar wat voor hem ‘normaal’ was. Zo gingen wij niet op vakantie met een georganiseerde reis, maar met de auto naar Bulgarije en dat was in de jaren ’70 nou niet echt de normaalste zaak van de wereld. Daar aangekomen bleek het hotel overboekt en hebben we als gezin Bulgarije rond gereden wat een avontuur op zich was. Een zin die ik zelf ook nog steeds gebruik en bij mijzelf brengt.

Pleasen was mijn vriend

Het volgen van wat jou blij maakt, was wat ons als kind al werd bij gebracht maar wat voor mij niet altijd makkelijk was om aan te houden. Pleasen om maar te voldoen aan wat ‘normaal’ is was mijn tweede natuur geworden. Doordat ik heel goed kon en nog steeds kan aanvoelen wat een ander wilde of wilde horen.Om maar niet buiten de boot te vallen had ik heel vaak een masker op. Tot ik een burnout keeg en later mijn oudste dochter die veel te vroeg werd geboren. Deze twee dingen waren het keerpunt om terug tegaan naar mijn gevoel en uit het hoofd tegaan. Vooral voor mijzelf te gaan kiezen en te volgen wat voor mij goed voelt.

Je gevoel weet waar je heen wilt

Tijdens coaching en opleidingen heb ik vooral ontdekt dat je hart en je intuïtie heel goed de juiste richting aangeeft waar je heen wilt. Je hoofd helpt je bij de acties om daadwerkelijk je doel te behalen. Het geeft veel ruimte en rust om je gevoel te volgen en hier gehoor aan te geven. Vaak laten we ons leiden door gedachten dat het niet mogelijk is, maar er zijn meerdere wegen om bij je doel te komen. Het niet luisteren is een ontkenning van jezelf en aanpassen ligt dan heel snel weer op de loer. Want ja, aanpassen is je tweede natuur niet dan? Door bewust te zijn van je gedachten kun je deze omdraaien om zo weer op weg te zijn naar jouw doel. Zeker, je zal nog wel obstakels tegen komen maar door hier van een afstandje naar te kijken kun je ontdekken wat je te doen hebt om hier goed mee om te gaan. Je hier niet meer door laten leiden. Het geeft je energie, meer rust en vooral vertrouwen in jezelf. Hiermee kun je zelf aan het roer staan van jouw leven en niet meer denken wat een ander daar van zal vinden. Je kunt niet iedereen het naar de zin maken. Leef jouw leven zoals jij daar blij van wordt. Dan komen er vanzelf ook de juiste mensen op je pad. Dat hebben mijn klanten ook ontdekt toen ze na mijn coaching weer hun eigen weg gingen en vanuit rust en ruimte dat doen waar hun hart sneller van klopt.

Herken jij dat je dat anderen bepalen wat je eigenlijk niet wilt en steven je weer naar minder energie en verlang je ernaar zelf weer het roer in handen te nemen? Dan heb ik 4 mooie tips voor je hoe je dit kunt gaan aanpakken. Ontdek met de 4 tips hoe jij weer bepaalt wat voor jou belangrijk is, zonder na te denken wat een ander daar van vindt. Download de tips hier

 

blog categorieën

0 reacties