Wat zeggen klanten over mij?

Na het traject heb ik weer rust in mijn hoofd, door het leren te ontspannen en de oefeningen te doen kan het snel weer resetten mocht het hoofd weer gaan opspelen.Bedankt voor je hulp bij het verkrijgen van inzichten die mij hebben laten inzien wat ik nu echt wil.

Maaike

 

Ik ben zo blij dat ik mijn grenzen beter kan vasthouden. Het aanpassen was zo gewoon voor mij! Sommige mensen vinden het wel wennen, maar voor mij voelt het veel beter. Bedankt voor jouw begeleiding hierbij.

Hans

Wat was het probleem dat je had toen je bij mij kwam?

Mijn hulpvraag was: ik wil mijn eigen energie weer vinden.

Voordat ik de stap naar jou (eindelijk) maakte in april 2017, vond ik dat ik de laatste tijd te vaak en te snel boos reageerde op mijn twee jongens. Dat verdienen ze niet, dacht ik. Hier moet ik iets mee! Voorafgaand aan deze stap verloor ik in augustus 2016 mijn moeder. Mijn vader kreeg in februari 2017 een herseninfarct en is blijvend linkszijdig verlamd. Dat betekende opeens een hoop zaken regelen en organiseren.

Mijn hoofd raakte vol. Mijn vader, twee hoog gevoelige kinderen die zorg en aandacht nodig hebben, hoog gevoelige vrouw, werk dat niet meer lekker loopt, emoties die opkomen, taken die zich opstapelen en te lang blijven liggen etc.

Door mindmapping heb ik heel mijn hoofd leeggemaakt. Alles op papier. Wat moet ik van mezelf allemaal en voor welke zaken voel ik me verantwoordelijk. Met deze mindmap kwam ik bij jou.

Dat wat mijn vader overkwam zorgde voor extra druk(te). In tijd, maar vooral in mijn hoofd. Echter, het bleek de druppel te zijn die mijn emmer liet overlopen. Die emmer heeft zich in jaren tijd gevuld. Niet in de gaten gehad. Ik werd geconfronteerd met mijn emoties, twijfels en zelfbeeld. Gelukkig maar! Dit was mijn reden om alles in een nieuw perspectief te zetten en aan de slag te gaan met mezelf.

Wat is de grootste winst/resultaat van ons traject?

Ik heb verschillende resultaten geboekt. Niet dat ik er al ben, maar de aanzet heb ik mezelf (met jouw hulp) duidelijk gegeven. Nu medio juni merk ik al positieve effecten. Een aantal resultaten:

 • Inzicht in dat ik niet langer door kon gaan, op de manier zoals het ging. Je benoemde tijdens de eerste sessie na 5 minuten al dat ik op een burn out afstevende. Mijn eigen mindmap bracht dat duidelijk in kaart voor jou. Ik functioneerde op mijn reserve energie en adrenaline. Erg confronterend, maar het was goed om te weten waar ik stond.

 • Ik heb de connectie met mijn gevoel gemaakt. Je hebt me hierin begeleid.

 • Ik maak vaker keuzes, die voor mezelf belangrijk zijn. Ik probeer bij mezelf te blijven. Wat wil ik! Vanuit de mind-map kwam naar voren dat ik wel denk aan anderen, maar te weinig aan mezelf.

 • Ik heb een deel van mijn energie gevonden.

 • Ik ben net zo hoog gevoelig als mijn kinderen en mijn vrouw. Hiermee probeer ik nu mijn leven in elkaar te puzzelen.

  Waarom zou je andere mensen naar mij doorsturen?

  Ik zal mensen niet doorsturen. Mensen moeten zelf die keuze maken. Wel zal ik mensen over jou  vertellen hoe je mij (tot nu toe) geholpen hebt en over het vertrouwen dat ik in je heb. Je legt geen woorden in mijn mond, maar laat me zelf belangrijke elementen over mezelf benoemen. Soms erg verrassend.

  Na onze voorlopige laatste sessie kwam ik vlak daarna (medio juni) via de bedrijfsarts en huisarts bij een psycholoog. Die kon mij niet verder helpen op het moment. De weg die ik al ingeslagen ben, is een goede weg! Een bevestiging van mijn vertrouwen in jou (en in mezelf).

  Alfred N. juni 2017

Het plannen en focus houden lukt mij nu steeds beter. Het opschrijven van waar ik heen wil helpt voor mij hierbij heel goed.

M.

Margreet biedt kalmte, rust, acceptatie en een veilige omgeving om op jouw manier jezelf te zijn. Het is soms moeilijk in onze samenleving om jezelf toe te laten en te accepteren wie je bent. Margreet heeft me hier erg mee geholpen. Iedereen heeft zijn eigen unieke manier om hun leven te begrijpen en het is heel waardevol op die manier op jezelf te leren bouwen.
Mijn leven kent nog veel uitdagingen, maar de interactie met Margreet is nog steeds een steen waarop ik verder bouw, en het perspectief dat zij mij heeft geboden is een waardevol goed dat ik met mij mee blijf dragen.

– Dio