Positief denken – waarom zou je?

Een positieve gedachten is niet altijd makkelijk. Waarom? De meeste mensen om je heen zien waarschijnlijk vaak de negatieve kanten van een situatie en denken niet in oplossingen. Het is moeilijk om anders te zijn dan de mensen om je heen. Maar positiviteit brengt je zoveel meer om het wel te doen.

Herken je dit? Je hebt een gaaf idee dat je graag tot uitvoer wilt brengen of een oplossing hebt wanneer iets niet zo lekker gaat en je daar een andere draai aan wilt geven, maar dan hoor je de opmerking is dat wel verstandig , zou je dat wel doen? Nou ik ben zo ver dat ik het wel ga doen, hoewel het soms nog wel wat te weeg brengt. Dan speelt het hoofd soms ook weer een rol, maar het uitvoeren van het idee neemt dan toch de overhand. Het geeft mij een gelukkig gevoel, vertrouwen, van wat ik heel graag wil bereiken, ondanks de hobbels die je hebt te nemen.

Dus ja, je gaat het wel doen. Want vanuit positieve gedachten de dingen doen, is leven vanuit liefde,vertrouwen. Het geeft je zoveel ontelbare mogelijkheden om jouw dromen waar te maken. Oplossingen kunnen ontdekken wanneer je tegen hobbels aanloopt, het even niet zo lekker gaat.Negatieve gedachten houden je klein en geven geen ruimte om ‘groot’ te denken en de verschillende mogelijkheden na te gaan die er zijn om jouw doel te bereiken. Het houd je in angst dat iets niet zal lukken. Vanuit vertrouwen besef je dat de oplossing altijd dichtbij kan zijn om de juiste actie te nemen  en daarom kun jij een situatie anders beoordelen dan negatief ingestelde mensen.

 

Wat kun je doen om weer tot positeve gedachten te komen?

1) Focus op de goede dingen

Benoem voor je zelf 3 dingen waar je dankbaar voor bent. Dingen waar je blij van wordt die goed gaan of die je al hebt bereikt. Je bent geneigd om te kijken wat fout gaat en door te benoemen wat er goed gaat, ontstaat er een verschuiving in je hersenen naar positief denken. Door situaties te beschrijven in bijvoorbeeld een notebook, of een lijstje te maken wordt je bewust van wat er wel goed gaat. Het hoeven niet hele verhalen te zijn, juist door het kort te houden zet je al iets in beweging.

2) Zoek mensen op die ook de positiviteit willen benadrukken in plaats van het benoemen wat er fout kan gaan. De omgeving waarin je je bevindt vormt jou tot de persoon die jij bent. ‘Waar je mee omgaat, word je mee besmet’ is een gezegde die zeker klopt. Mensen in jouw directe omgeving hebben degelijk invloed op hoe jij denkt en handelt. Houd daar dus rekening mee.

3) Vertrouw op jezelf
Heb vertrouwen in jezelf. Weet dat het mogelijk is om dingen vanuit jezelf te veranderen. Visualiseer wat je wenst in jouw leven. Concentreer je op het gevoel dat je dat oplevert. Dat is het gevoel waarmee je je leven vorm geeft. Dat wat jou blij maakt.

Wanneer je het gevoel hebt dat je iets moet waarmaken tegenover een ander (dat je wel goed genoeg bent, dat je wel leuk genoeg bent, het wel lukt wat jij wilt), dan ben je niet naar jezelf aan je het luisteren. Het waarmaken of aanpassen geeft een signaal af aan je onbewuste dat je geen verandering wilt, je komt niet voor jezelf op. Je zult dan een ‘oude’ situatie in stand houden. Alleen door echt helemaal voor jezelf te gaan, voor dat waar je hart sneller van gaat kloppen, zal een verandering in gang worden gezet. Dat geeft een goed gevoel. Want diep van binnen weet je wat voor jou goed is en tot werkelijkheid gebracht mag worden. Je hoeft je aan niemand te bewijzen.

Probeer het eens

Positief denken levert je dus meer op dan negatief naar situaties te blijven kijken. Mooie oplossingen die je zelf zult ontdekken om iets te bereiken, zullen hun werk voor je gaan doen, ook al kan het wel eens meer tijd nodig hebben dan dat je eigenlijk wilt. Probeer de tips eens uit en kijk wat er gebeurd. Laat je mij het hieronder weten? Mocht je hulp hierbij willen je weet mij te vinden 😊. Neem hier anders contact op voor een half uurtje gratis brainstormen, ik help je graag.

%d bloggers liken dit: