Over Margreet

Mijn naam is Margreet Krieger, getrouwd met Marc Meeuwsen en moeder van 3  dochters.Ervaringsdeskundige op het gebied van hoogbegaafdheid, hoog sensitiviteit en beelddenken. In mijn begeleiding als bewustzijnscoach voor hooggevoelige en hoogbegaafde 35- plussers help ik ze naar zelfvertrouwen,eigenwaarde,meer energie en een rustig hoofd zodat zij zélf weer de regie over hun leven nemen. Zichzelf trouw blijven en gaan doen wat hun gelukkig maakt ondanks wat anderen zeggen.

Het op latere leeftijd ontdekken dat de eigenschappen hoogbegaafdheid , hooggevoeligheid en beeldenken een rol speelt voor mijzelf en binnen mijn gezin maakte duidelijk waarom we ons ‘anders’ voelde. Je sensitieve en snelle denkwijze zo anders is, evenals hoe je de wereld beleefd dan de meeste mensen gewend zijn.Binnen ons gezin is onze snelle sensitieve denkwijze normaal en merkte hierdoor dus niet dat wij ‘anders’ zijn. Je weet immers niet beter 😉. Veel mensen die ik in mijn praktijk binnen komen hebben vaak het gevoel zich ‘anders’ te voelen en zijn zich niet bewust dat hun manier van denken hier ook mee te maken kan hebben. Sowieso wanneer je je bewust bent van hoe jij denkt, voelt en wat je verlangens zijn,kun je beter keuzes maken die voor jou belangrijk zijn en die naar jouw doel/verlangen brengen. Het brengt een verandering in gang zodat jij weer aan het roer gaat staan en dat gaat doen waar je blij van wordt.

Eigenschappen toepassen

Mensen en situaties kunnen aanvoelen zonder te weten waarom maar dat het wel klopt als je het benoemd. Tijdens mijn begeleiding maak ik hier dan ook gebruik van, wat als confronterend kan worden ervaren. Ik verwacht geen sociaal wenselijk antwoord waar je zo goed in bent, maar door deze manier van vraagstelling zal dit ook niet makkelijk gaan omdat het de vraag is die jou wat zegt en jij hierdoor weet wat je er mee moet doen. Humor speelt tevens een rol tijdens mijn begeleiding en dan vooral woordhumor die we binnen het gezin ook regelmatig toepassen. Verder ben ik open, zal eigen ervaringen een onderdeel laten zijn als dat een toegevoegde waarde heeft. Mijn valkuil kan zijn dat ik te zorgzaam ben en hiervoor mijn grenzen in de gaten moet blijven houden.

Waar loop je tegen aan?

Tijdens het werk/studie te horen krijgen denk niet zo ver na. Maar je hoofd is steeds een paar stappen verder met denken en wat de gevolgen kunnen zijn. Altijd druk in je hoofd, beelden die steeds maar voorbij komen en waar je wat mee wilt doen om rust te krijgen. Nieuwe kennis verzamelen en kunnen leren veel voldoening geeft. Wel graag van te voren weten willen wat het einddoel is bij een vak/project etc zodat je begrijpt waar de uitleg verband mee houdt. De theorie in praktijk brengen niet de moeilijkheid is maar de toets. Bang om te falen, fouten te maken. Het antwoord ‘ineens’ weten zonder uit te kunnen leggen in stappen hoe je eraan bent gekomen. Kan een issue zijn wanneer iemand wilt dat je uitlegt hoe je eraan bent gekomen.Geen ‘nee’ kunnen zeggen omdat je wilt helpen. Je grenzen hiervoor stellen moeilijk is, maar wel noodzakelijk om niet heel moe te worden of geen burn-out te krijgen. Mensen en situaties kunnen aanvoelen zonder te weten waarom maar dat het wel klopt als je het benoemd. Je afvragen wat doe ik hier, wie ben ik eigenlijk komen ook steeds terug omdat je het idee hebt dat niemand je begrijpt zoals jij denkt en voelt. 

 

Visie

Ik begeleid je vanuit een holistische visie om de verantwoordelijkheid te nemen voor een leven waarin je kiest voor wat jij belangrijk vindt en je jouw dromen en doelen werkelijkheid laat worden. Ondanks wat anderen zeggen.

Ontdek waar jouw eigenwaarde, zelfvertrouwen en verlangen zit. Laat de belemmeringen los waardoor je jouw verlangen niet volgt en kies voor wat je nodig hebt om wél jouw hart te volgen. Dit brengt innerlijke rust, vrijheid, helder, positief, in mogelijkheden denken en dat je vol vertrouwen je leven weer zélf in handen neemt.

 

De zee geeft veel rust, hoewel ze altijd in beweging is..

Beeldhouwen geeft mij inspiratie

Zon, cultuur en lekker eten

Vrije tijd

Naast mijn praktijk hou ik erg van naar het strand te gaan om van de zee te genieten en tot rust te komen. Thrillers en boeken voor persoonlijke ontwikkeling te lezen, verschillende soorten muziek luisteren, popconcerten bezoeken met man of de meiden. Creatief bezig te zijn met steenhouwen en bloemschikken vind ik fijn om te doen. Ik hou erg van om mensen te ontmoeten en reizen is daar een goede mogelijkheid voor. De vreemde talen weer te kunnen spreken en lekker uiteten gaan is een mooie combinatie die ik daar weer kan toepassen. Het eten van chocolade en de paar weken die we in de zomer naar Zuid Spanje gaan, waar ik ook gewoond en gewerkt heb, maken mij erg blij.

Mocht ik je aanspreken om jou te helpen je leven weer op de rit te krijgen zoals jij dat graag wilt, neem dan contact op.

Contact gegevens

Praktijk Larimar

Margreet Krieger-Meeuwsen

06-205 74 988

info@praktijklarimar.nl

KvK 34274757

Algemene Voorwaarden

Privacy Verklaring

Cookiebeleid