Over Margreet

Mijn naam is Margreet Krieger, getrouwd met Marc Meeuwsen, moeder van 3  dochters en Bewustzijnscoach voor volwassenen hoog sensitieve,snelle creatieve denkers. Jarenlang voelde ik mij een vreemde eend omdat velen mij niet snapte. Snel denken, ‘andere’ oplossingen zien voor een vraag en aanvoelen wat mensen nodig hadden hoorde bij mij van kleins af aan. De eigenschappen hoogsensitiviteit en begaafdheid blijken een belangrijke rol te spelen bij mij en binnen het gezin. Onze snelle sensitieve denkwijze is zo ‘anders’, evenals hoe wij de wereld beleven dan wat als ‘normaal’ wordt gezien. Ons gezin wist niet beter dan dat onze snelle sensitieve denkwijze ‘normaal’is 😊 maar in de buitenwereld nog wel eens tot uitdagingen heeft gezorgd onder andere op school. Coaching zorgde voor bewustwording wat de impact van deze eigenschappen is en hoe zelf de regie weer te nemen over je leven en je snelle denken en de kijk op de wereld hierbij te gebruiken. Bewustzijn heeft mij en het gezin weer een fijn leven bezorgd.

Wat ik vooral eerst tijdens de coaching en later bij opleidingen leerde was het echt contact maken met jezelf, waardoor je jezelf beter leert kennen en zo (weer) vertrouwen op jezelf. Bewustzijn. Dit gegeven is voor mij het uitgangspunt geweest om mijn praktijk te starten, waar ik jou de mogelijkheid geef ook bewust te worden of het bewustzijn te vergroten. Begeleiden naar een leven wat bij jou past en zelf de regie weer nemen. Waarbij mijn hart vooral ligt bij de sensitieve, creatieve en snelle begaafden door mijn eigen ervaringen. Ik gun jou ook het kunnen waarmaken van jou dromen. Want iedereen weet diep van binnen wat je hier te doen hebt dus vertrouw op jezelf.

Anders voelen

Het op latere leeftijd ontdekken dat de eigenschappen hoogbegaafdheid , hoog sensitiviteit en beeldenken een rol speelt voor mijzelf en binnen mijn gezin maakte duidelijk waarom we ons ‘anders’ voelde. Veel mensen die ik in mijn praktijk binnen komen hebben vaak het gevoel zich ‘anders’ te voelen en zijn zich niet bewust dat hun snelle manier van denken hier ook mee te maken kan hebben.

Voor mij de reden geweest om de praktijk te starten in eerste instantie voor kinderen en is langzaamaan verschoven naar meer het begeleiden van de volwassenen hoogsensitieve, creatieve slimme denker (alhoewel sommige zich juist dom voelen 😉) naar een leven dat bij hun past en waar zij zelf de regie weer over nemen. Dat te gaan doen, waar je vanuit je hart blij van wordt en te durven staan voor wie jij bent. 

Eigenschappen toepassen

Mensen en situaties kunnen aanvoelen zonder te weten waarom maar dat het wel klopt als je het benoemd. Je intuïtie, onderbuik gevoel, het universum of hoe je het ook noemt volgen, maar wel met beide benen op de grond. Tijdens mijn begeleiding maak ik hier dan ook gebruik van, wat als confronterend kan worden ervaren. Ik verwacht geen sociaal wenselijk antwoord waar je zo goed in bent. Humor speelt tevens een rol tijdens mijn begeleiding en dan vooral woordhumor die we binnen het gezin ook regelmatig toepassen. Verder ben ik open, zal eigen ervaringen een onderdeel laten zijn als dat een toegevoegde waarde heeft. Mijn valkuil kan zijn dat ik te zorgzaam ben en hiervoor mijn grenzen in de gaten moet blijven houden.

Visie

Vertrouw op jezelf! Zelf aan het roer van jouw leven staan: steeds kiezen wat voor jou goed is ondanks wat anderen zeggen. Ik begeleid je vanuit een holistische visie om de verantwoordelijkheid te nemen voor een leven waarin je kiest voor wat jij belangrijk vindt en je jouw dromen en doelen werkelijkheid laat worden met gebruik van je waardevolle eigenschappen.

 

De zee geeft veel rust, hoewel ze altijd in beweging is..

Beeldhouwen geeft mij inspiratie

Zon, cultuur en lekker eten

Vrije tijd

Naast mijn praktijk hou ik erg van naar het strand te gaan om van de zee te genieten en tot rust te komen. Thrillers en boeken voor persoonlijke ontwikkeling te lezen, verschillende soorten muziek luisteren, popconcerten bezoeken met man of de meiden. Creatief bezig te zijn met steenhouwen en bloemschikken vind ik fijn om te doen. Ik hou erg van om mensen te ontmoeten en reizen is daar een goede mogelijkheid voor. De vreemde talen weer te kunnen spreken en lekker uiteten gaan is een mooie combinatie die ik daar weer kan toepassen. Het eten van chocolade en de paar weken die we in de zomer naar Zuid Spanje gaan, waar ik ook gewoond en gewerkt heb, maken mij erg blij.

Mocht ik je aanspreken om jou te helpen je leven weer op de rit te krijgen zoals jij dat graag wilt, neem dan contact op.

Contact gegevens

Praktijk Larimar

Margreet Krieger-Meeuwsen

06-205 74 988

info@praktijklarimar.nl

KvK 34274757

Algemene Voorwaarden

Privacy Verklaring

Cookiebeleid