Over Margreet

Mijn naam is Margreet Krieger, getrouwd met Marc Meeuwsen en moeder van 3  dochters. In 2007 met mijn praktijk begonnen naar aanleiding van belemmeringen die wij als gezin buitenshuis tegenkwamen door onze hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid en beelddenken. Onze snelle sensitieve denkwijze is zo ‘anders’, evenals hoe wij de wereld beleven dan wat als ‘normaal’ wordt gezien. Ons gezin wist niet beter dan dat onze snelle denkwijze ‘normaal’ is 😊 Een test wees uit dat deze eigenschappen een rol speelde bij de belemmeringen en waar ook vermeld werd dat door bewustwording hiervan je beter met deze eigenschappen kunt omgaan.

Anders voelen

Het op latere leeftijd ontdekken dat de eigenschappen hoogbegaafdheid , hoog sensitiviteit en beeldenken een rol speelt voor mijzelf en binnen mijn gezin maakte duidelijk waarom we ons ‘anders’ voelde. Veel mensen die ik in mijn praktijk binnen komen hebben vaak het gevoel zich ‘anders’ te voelen en zijn zich niet bewust dat hun snelle manier van denken hier ook mee te maken kan hebben.

Door vanuit jezelf bewust te laten worden hoe je denkt, voelt en wat je wilt, kun je zélf de regie over je leven weer terugnemen. Creëer rust in je hoofd, weer zelfvertrouwen krijgen, meer energie en gebruik je mooie eigenschappen zodat jijzelf degene bent die de regie neemt over een leven dat bij jou past.

Voor mij de reden geweest om de praktijk te starten in eerste instantie voor kinderen en is langzaamaan verschoven naar meer het begeleiden van de volwassenen hoogsensitieve, creatieve slimme denker (alhoewel sommige zich juist dom voelen 😉) naar een leven dat bij hun past en waar zij zelf de regie weer over nemen. Dat te gaan doen, waar je vanuit je hart blij van wordt en te durven staan voor wie jij bent. Want iedereen weet diep van binnen wat je hier te doen hebt dus vertrouw op jezelf.

Eigenschappen toepassen

Mensen en situaties kunnen aanvoelen zonder te weten waarom maar dat het wel klopt als je het benoemd. Tijdens mijn begeleiding maak ik hier dan ook gebruik van, wat als confronterend kan worden ervaren. Ik verwacht geen sociaal wenselijk antwoord waar je zo goed in bent. Humor speelt tevens een rol tijdens mijn begeleiding en dan vooral woordhumor die we binnen het gezin ook regelmatig toepassen. Verder ben ik open, zal eigen ervaringen een onderdeel laten zijn als dat een toegevoegde waarde heeft. Mijn valkuil kan zijn dat ik te zorgzaam ben en hiervoor mijn grenzen in de gaten moet blijven houden.

Visie

Vertrouw op jezelf! Zelf aan het roer van jouw leven staan: steeds kiezen wat voor jou goed is ondanks wat anderen zeggen. Ik begeleid je vanuit een holistische visie om de verantwoordelijkheid te nemen voor een leven waarin je kiest voor wat jij belangrijk vindt en je jouw dromen en doelen werkelijkheid laat worden. Ondanks wat anderen zeggen.

 

De zee geeft veel rust, hoewel ze altijd in beweging is..

Beeldhouwen geeft mij inspiratie

Zon, cultuur en lekker eten

Vrije tijd

Naast mijn praktijk hou ik erg van naar het strand te gaan om van de zee te genieten en tot rust te komen. Thrillers en boeken voor persoonlijke ontwikkeling te lezen, verschillende soorten muziek luisteren, popconcerten bezoeken met man of de meiden. Creatief bezig te zijn met steenhouwen en bloemschikken vind ik fijn om te doen. Ik hou erg van om mensen te ontmoeten en reizen is daar een goede mogelijkheid voor. De vreemde talen weer te kunnen spreken en lekker uiteten gaan is een mooie combinatie die ik daar weer kan toepassen. Het eten van chocolade en de paar weken die we in de zomer naar Zuid Spanje gaan, waar ik ook gewoond en gewerkt heb, maken mij erg blij.

Mocht ik je aanspreken om jou te helpen je leven weer op de rit te krijgen zoals jij dat graag wilt, neem dan contact op.

Contact gegevens

Praktijk Larimar

Margreet Krieger-Meeuwsen

06-205 74 988

info@praktijklarimar.nl

KvK 34274757

Algemene Voorwaarden

Privacy Verklaring

Cookiebeleid