Kiezen vanuit liefde of angst

Het hoofd bracht hem weer eens op hol vertelt hij mij nadat hij weer hulp had gezocht omdat dit sneller werkt dan het alleen uit te zoeken. De verbinding met zichzelf was langzaam weer losser geworden. Het voor zichzelf kiezen en zijn hart volgen werd op de proef gesteld. Hoewel hij weet dat zijn gevoel precies aangeeft welke richting hij op wilt, maar het hoofd is zo hardnekkig. het hoofd dat uit angst kiest en het hart dat juist uit liefde kiest.

Schrijven brengt inzicht

De oefening om op te schrijven wat er in hem op komt en dit zonder na te denken te doen geeft hem wel de rust. De zogenaamde braindump laat hem zien wat er eigenlijk afspeelt en vandaar uit kun je gaan kijken wat er nodig is om een verandering aan te brengen. Je kunt letterlijk een ander verhaal gaan opschrijven zoals je het wel wilt, alhoewel jouw hoofd daar heel anders over kan denken… Door het op te schrijven gebeurd er iets in je brein waardoor er een ander perspectief op een situatie wordt belicht. Een verhaal uit je hart geschreven is een totaal andere kijk dan uit je hoofd.

Het hart kiest

Het geschreven verhaal kan een nieuw uitgangspunt worden om in actie te komen. Het maakt duidelijk wat je nodig hebt om jouw doel te behalen en wie of wat daarvoor nodig is. Door het verhaal te beschrijven vanuit je hart geeft dat een krachtig signaal uit naar je brein. Het gelooft wat er gaat komen en hierdoor ga je dat ook zelf in werkelijkheid zien. Het hart geeft je de juiste keuzes omdat die uit liefde wordt gemaakt en niet uit angst waar je hoofd zo goed in is.

Verbinding vanuit je hart

Verbinding maken vanuit je hart en hiermee duidelijkheid krijgen wat voor jou goed voelt is voor mijn klant als wist maar door nieuwe uitdagingen weer even op de proef werd gesteld. Door samen aan de slag te gaan is het in een korte tijd weer opgelost en kan jij weer zelf verder. Het volgen van je hart is wat je plezier, geluk en rust brengt. Precies waar mijn klanten naar op zoek zijn om zo hun eigen leven te creeĆ«ren wat bij hun past. Dus volgen zij hun hart want dat weet de richting die je op wilt…

 

 

Heb je vragen hierover of denk je dat ik jou kan helpen? Neem gerust contact op via margreet@praktijklarimar.nl of voor een 30 min inspiratiesessie

 

blog categorieƫn

0 reacties