Laat jij zien wie je bent?

Durf jij je ruimte in te nemen? Niet steeds aanpassen maar eindelijk gaan doen waar je hart naar uit gaat. Op jezelf vertrouwend. Voor veel hoogbegaafden is geen ruimte innemen bijna een tweede natuur geworden. Je mond maar houden, anders voordoen, maar diep vanbinnen gaat er iets knagen…Je wilt wel verandering  maar dat voelt nog niet zo eenvoudig. Want wat wil je nu echt zelf? Je hebt je al zolang aangepast. Twijfels komen opzetten, welke keuze is nu de beste? Hoe zullen mensen hierop gaan reageren? Allemaal vragen die gelijk de kop op steken.

Herkenning

Ik herken het allemaal. Heel lang heb ik mij aangepast om maar niet op te vallen. Ik had altijd zo’n fantasie werd er gezegd als ik een idee gaf wanneer er een mening werd gevraagd. Altijd met meerdere dingen tegelijk bezig want ik vind zoveel leuk om te ontdekken en te leren. Dat werd en wordt soms nog steeds niet begrepen. Om maar van het gezeur van te zijn hield ik mijn mond maar en werd ‘onzichtbaar’ wanneer het erop aankwam iets werkelijks van mijzelf te laten zien. Gelukkig werd ik er niet van, eigenwaarde verdween en een burn-out zette een verandering in gang.

Bewust zijn van wat jou blij maakt geeft energie

Mijn energiepijl en eigenwaarde konden dus wel wat opgekrikt worden. Wat was daarvoor nodig? Uit het hoofd gaan en luisteren naar mijn gevoel, innervoice , intuïtie, onderbuik of hoe je het ook wilt noemen.Terug naar mijzelf en nagaan waar word ik blij van en wat geeft mij voldoening om door te gaan.  Voor mij is dat de volwassenen vermoedelijk hoogbegaafden (de snelle, gevoelige  denker) weer in zichzelf te laten geloven en eigenwaarde terug te geven zodat zij hun leven vorm kunnen geven met wat hun gelukkig maakt. De meeste van die ik in mijn praktijk zie zijn zich niet eens bewust dat gevoeligheid en begaafdheid een rol kunnen spelen met hetgeen wat zij zo graag willen veranderen. Bewustwording van wie jij bent, je voelt en waarnaar je verlangt geeft houvast om jouw leven vorm te geven met wat voor jou belangrijk is. Het label ‘hoogbegaafdheid’ zegt daarom voor mij zelf niet zoveel, voor mij werd het ook pas op mijn 42-ste duidelijk toen een van de kinderen werd getest.Het gaf wel aan hoe het een belangrijke rol heeft gespeeld bij hoe ik mij in de loop der jaren heb gevoeld en ontwikkelt. Want het is wel verdomd makkelijk om situaties voor jezelf helder te krijgen en zo in het vervolg te begrijpen wanneer je jouw manier van denken en de wijze waarop jij de wereld inkijkt voor anderen soms niet zo duidelijk is 😊. Je hebt namelijk zoveel te brengen met jouw mooie ideeën die de wereld in kunnen. Is het makkelijk? Nee, niet altijd maar wanneer je weet wat voor jou belangrijk is, om jouw hart sneller te laten kloppen, kun je altijd weer de weg vinden om naar jouw doel te gaan. Ondanks wat anderen zeggen, diep van binnen weet je gewoon wat voor jou werkt of niet. Vertrouw op jezelf,gebruik je mooie eigenschappen en ga doen waar jij gelukkig van wordt!

Neem gerust hier contact op wanneer je meer wilt weten of alvast 2 tips wilt krijgen om jezelf te durven laten zien.

blog categorieën

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.