Dat drukke hoofd: neem jij dan aandacht voor jezelf of ren je door?

Ontspanning geeft rust in je hoofd en lijf. Dit kan op verschillende manieren worden ervaren. Voor mij is dat de natuur ingaan, een boek lezen, muziek luisteren, lekker uiteten gaan of sporten. Alhoewel, sporten is niet mijn grootste hobby ?  maar het geeft mij uiteindelijk veel energie en dus nog een reden om het te blijven doen. Even aandacht voor jezelf.

Contact met jezelf maken

Ontspanning is een mooie wijze om uit je hoofd te komen waar we steeds meer in belanden als we werken, studeren of situaties uit de weg te gaan om deze niet te hoeven voelen. Je neemt dan andere beslissingen dan als je dicht bij je hart blijft. Diep van binnen weet je namelijk wat goed voor je is en welke actie je hebt te nemen om daar te komen waar je heen wilt. Wanneer je ontspant maak je eigenlijk contact met jezelf, je hart,  waardoor je ruimte creëert om oplossingen te krijgen voor situaties die je graag wilt veranderen of waar je juist naar verlangt.

Bewust even tijd nemen

Het bewust tijd te nemen voor jezelf, aandacht voor jezelf is iets wat je kan leren door ook goed naar je lichaam te ‘luisteren’. Deze kan hiervoor signalen afgeven zoals heel moe zijn, of het hoofd dat blijft malen. Je lichaam vraagt dan om iets te veranderen aan je energie niveau waardoor je moeheid afneemt en hoofdpijn vaak ook minder wordt.  Moeheid zorgt voor een lage energieniveau en aandacht voor jezelf geeft een signaal af waardoor je energieniveau stijgt .Tevens vraagt het dus ook  om een verandering waardoor je beter  gaat functioneren.  Door zelf de verantwoordelijkheid te nemen voor jouw lichaam en je leven kan je door actie te ondernemen deze wijzigen en je beter gaan voelen.

Het hart geeft je route aan

Het mooie is dat je door ontspanning zelf heel veel kan aanpassen naar waar jij verlangt, door dicht bij je hart te blijven hoewel het soms vraagt om door je angst heen te gaan. Want ja, het vraagt soms acties, zoals ik zelf ook heb ondervonden?, die uit jouw comfortzone zijn. Maar eenmaal genomen brengt het  zoveel voldoening omdat je ook door die acties weer groeit als persoon en je daar brengt waar je het liefst bent, doet en moet zijn.

Is het makkelijk? Nee, want je hoofd zal vaak tegen gaan stribbelen om te melden dat het toch niet gaat lukken of wie ben jij om daar naar te verlangen? Maar wel de moeite waard als je voor jezelf bepaald en kiest dat jij zélf de persoon bent die richting aan jouw leven geeft met als zijn ups en downs door met vol vertrouwen je hart te volgen. Het hoofd helpt bij de juiste uitvoering van wat het hart als ‘route’ aan acties geeft. De antwoorden voor al jouw vragen liggen namelijk hier, want het hart ‘weet’.

Spreekt bovenstaande aan en wil nog meer tips weten om je hoofd tot rust te krijgen? Vraag dan mijn e-book aan “4 snelle tips voor rust en ruimte om de regie te nemen” hier aan.

 

blog categorieën

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.